top of page
  • idzznew

2023 het jaar van Newland?

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. 2023 is net begonnen en toch dient zich al een hoogtepunt aan. Op 3 februari verschijnt mijn zevende studioalbum, "Eyecandy". Terugkijkend naar de afgelopen jaren zie ik een stijgende lijn. In 2016 verscheen mijn debuut "Love and war". Alles moest ik ontdekken. Het (alleen) schrijven van liedjes, het opnemen en produceren. Dat alles gaat me steeds beter af en ik voel me daar dus ook veel zekerder in als toen. 1 ding is een constante factor gebleken en gebleven. De liedjes blijven komen en het zijn er vaak eerder teveel dan te weinig. Een writers block heb ik gelukkig nog niet meegemaakt! 2023 moet dan toch maar het jaar worden waar Newland bij een groter publiek bekend gaat worden. Ik ga er voor!


Nu is er dus "Eyecandy". Het idee voor de titel ontstond tijdens een vakantie op het Griekse eiland, Naxos. Een wandeling door de ruïnes van een onafgebouwd hotel bij Hawaii Beach met prachtige Street art kunstwerken van een Balinese Street art artiest inspireerde me tot het schrijven van de titelsong. De vele kunstwerken op deze plek leverden niet alleen een mooie albumhoes op, maar kregen ook een plek in de nog te verschijnen videoclip.Op Eyecandy staan 12 nummers die, hoewel muzikaal uiteenlopend, toch samen een geheel vormen. Zoals jullie van me weten zet ik de luisteraar graag even op het verkeerde been. Ik wil met "Eyecandy" graag verrassen en ontroeren. Het album staat uiteraard op alle streamingservices als Spotify en Applemusic. Daarnaast is hij ook fysiek verkrijgbaar als CD. Kijk daarvoor op de site bij Merchandise.Newland als Liveband is een hobbelig pad gebleken. Eerst gooide Corona roet in het eten en daarna bleek dat een aantal bandleden toch meer affiniteit hadden met muziek in een ander genre. Daardoor moest er toch weer een wisseling van de wacht plaatsvinden. Inmiddels is de band al enige tijd hard aan het repeteren. Later dit jaar zullen we ons dan ook zeker aan het publiek presenteren. Om het onderscheid te maken/houden met Newland het studioproject, zal de liveband spelen onder de naam "NewLandSlide"


De bezetting:


Klaas Bos Bas, Vocals

Eric Ennema Gitaar, Vocals

Gilbert Terpstra Drums

Jeroen Deen Keyboards

Alex Nieuwland Vocals


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page