top of page
  • idzznew

2020

Het jaar loopt op zijn einde. En wat een jaar! Het is in vele opzichten een memorabel jaar geworden. Soms moet je even rustig de tijd nemen en terugkijken. Natuurlijk is Covid het centrale thema in al onze levens en de impact aanwezig van klein tot heel groot. Ik zal me hier uiteraard beperken tot mijn jaar en dan met de nadruk op de muziek.


Eind 2019 had ik een band om me heen geformeerd en waren we voorzichtig begonnen met optreden. Het voorlopige hoogtepunt was onze presentatie aan het Friese publiek in Theater de Bres te Leeuwarden.


Foto: Natasja de Bruijn


In Maart verscheen mijn vierde album, "Emperor of Ice cream". M.n. de single "Just like Bowie" wist de nodige airplay en aandacht te genereren. De optredens die op de rol stonden o.a. in Groningen en bij Omrop Fryslan werden geannuleerd en langzaam maar zeker werd muziek maken iets voor in de huiskamer. Erg zonde aangezien de band die ik om me heen had verzameld bulkte van talent en aanvankelijk ook van de ambitie. Ondertussen bleven de nieuwe songs komen en had ik voldoende tijd om daar uitgebreid mee aan de slag te gaan.

Toen we voorzichtig weer konden gaan oefenen met de band bleek de gedwongen winterslaap te veel barsten te hebben gemaakt in het samenwerkingsverband. Dit leidde bij mij tot veel teleurstelling, frustratie en boosheid.


Weer een "One man band" geworden ,met veel nieuw materiaal op de planken, besloot ik een tweede album uit te brengen in 2020. In September verscheen "Tomorrowland". Zelf was ik erg tevreden met het resultaat en de samenwerking daarin met Harry Zwerver als medeproducer/masterer. De reacties van het publiek en pers waren boven verwachting. In het muziektijdschrift "Lust for life" verscheen een prachtige lovende recensie. Dat gaf de burger moed! De energie en plannen voor 2021 kwamen in volle kracht bovendrijven. Er zal uiteraard nieuw materiaal verschijnen en ook denk ik weer hardop aan live optreden. De eerste contacten met muzikanten zijn inmiddels gelegd.
Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die mij en mijn muziek volgt en steunt te bedanken. Jullie zijn geweldig. Ik wens jullie en jullie dierbaren fijne, veilige feestdagen toe en een sprankelend 2021.40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Comments


bottom of page