top of page
  • idzznew

2024

Op de valreep van het oude jaar nog een bericht van mij. Mijn nieuwe album is nu bijna een maand uit. Uit een eerste inventarisatie van de reacties maak ik op dat de ietwat nieuwe muzikale koers goed wordt ontvangen. Ik koos ervoor om wat weg te blijven van een bandgeluid, en me meer te richten op een singer-songwriter koers. Zoals altijd gaan de liedjes wel echt ergens over, maar dit keer zijn de teksten net wat persoonlijker. Een uitschieter qua reacties is "Shine". Dit nummer heb ik samen met zangeres Else van der Greft opgenomen en blijkt bij veel mensen aan te slaan. Daarom heb ik besloten om begin 2024 dit nummer als single te promoten. Binnenkort neem ik samen met Else daarvoor een videoclip op.


Muzieksites en muziekblogs reageren positief. In Februari komt er nog een recensie in "Lust for life". Heel fijn! Een beetje teleurstellend is het ontbreken van reacties uit mijn eigen Friesland. Hoort Harlingen misschien toch niet tot de provincie? Op 30 november ben ik te gast in Den Helder bij het plaatselijke radiostation om een uur lang over mijn muziek te praten. Top! Langzaam maar zeker ontdekken veel lokale en regionale stations mijn muziek. De echte muziekliefhebbers lijken toch echt in de regio te werken. Liefhebberij en geen professie!

Willem de Waard, Jaap Koper en Henk Jansen gaven en geven het goede voorbeeld!
Op Spotify wordt Newland goed gevonden en afgespeeld. Koploper blijft voorlopig "Beat the clock". In de Snob2000 van dit jaar was dit nummer ook te vinden, Een hele eer! In 2023 werden liedjes van mij 62.394 keer op Spotify gestreamd. Deze mensen komen uit 88 verschillende landen. Ik ben hier superblij mee. Het geeft energie om nog mooiere nummers te maken!


In mijn vorige blog gaf ik al wat plannen voor het nieuwe jaar aan. De liveband NewLandSlide is bezig om een EP op te nemen en een tour te organiseren. Het zijn lastige tijden om als relatief onbekende band locaties te vinden. Maar met wat creativiteit kom je een heel eind. Tips zijn natuurlijk van harte welkom!
Ik hoop dat 2024 weer een mooi muzikaal jaar mag worden. Het zou fijn zijn als we elkaar daarin treffen, zowel live op het podium als in je koptelefoon of speaker.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page