• idzznew

De smaak te pakken.

Bijgewerkt op: 19 feb 2020

LOVE AND WAR werd in de loop van 2016 opgenomen in mijn thuisstudio. De enige hulp die ik had was van Peter van der Wal, die enige gitaarpartijen voor zijn rekening nam. In het nummer "Spanish flu", dat gaat over de Spaande griepepidemie van ca. 1918, heb ik een oud kinderrijmpje uit die tijd in het nummer verwerkt. Drie jonge meisjesstemmen zingen het en geven het nummer charme maar ook een scary sfeer. Toen de opnames klaar waren nam Rein Zwerver de mastering voor zijn rekening. Hem kende ik nog uit de tijd dat we in zijn studio opnames maakten voor "The Bicycle repairmen". Later kwam ik er achter dat hij inmiddels op jonge leeftijd is overleden, tragisch! Het artwork was een wonderlijk verhaal. Ik was in contact gekomen met een Hongaarse dame die erg gecharmeerd was van mijn muziek en aanbod het boekwerkje van de CD te ontwerpen. Dat bleek een schot in de roos want het ziet er zeer fraai uit. Teksten toegevoegd en vergezeld van prachtige foto's van fotografe Doris Tichelaar lag daar 26 mei 2016 mijn debuutalbum.