top of page
  • idzznew

De smaak te pakken.

Bijgewerkt op: 19 feb. 2020

LOVE AND WAR werd in de loop van 2016 opgenomen in mijn thuisstudio. De enige hulp die ik had was van Peter van der Wal, die enige gitaarpartijen voor zijn rekening nam. In het nummer "Spanish flu", dat gaat over de Spaande griepepidemie van ca. 1918, heb ik een oud kinderrijmpje uit die tijd in het nummer verwerkt. Drie jonge meisjesstemmen zingen het en geven het nummer charme maar ook een scary sfeer. Toen de opnames klaar waren nam Rein Zwerver de mastering voor zijn rekening. Hem kende ik nog uit de tijd dat we in zijn studio opnames maakten voor "The Bicycle repairmen". Later kwam ik er achter dat hij inmiddels op jonge leeftijd is overleden, tragisch! Het artwork was een wonderlijk verhaal. Ik was in contact gekomen met een Hongaarse dame die erg gecharmeerd was van mijn muziek en aanbod het boekwerkje van de CD te ontwerpen. Dat bleek een schot in de roos want het ziet er zeer fraai uit. Teksten toegevoegd en vergezeld van prachtige foto's van fotografe Doris Tichelaar lag daar 26 mei 2016 mijn debuutalbum.


Love and war (2016)


Het album werd goed ontvangen. Het nummer "The man who saved the world" bereikte de nummer 1 positie in de indiecharts va radiozender Indiexl. Natuurlijk wilde ik graag de nummers live ten gehore brengen. Maar dat valt nog niet mee voor een "one man band". Dus speurde ik naarstig naar geschikte muzikanten en kwam uiteraard terecht bij twee oud bekenden, Rein Feenstra en Peter van der Wal. Nog wat later sloten Arjen van den End en Onno Post aan en was Newland een live band! Naast een try out in Harlingen speelde deze bezetting alleen op de CD-presentatie in De Bres te Leeuwarden. Een succesvol optreden, maar om de 1 of andere reden resulteerde dit niet in het voortbestaan van Newland als band. Terug bij af dus maar wel de smaak te pakken. Vanaf dat moment ben ik liedjes aan het schrijven aan de lopende band. Mijn verklaring: Inhalen van verloren tijd!


Op het moment van schrijven is Newland wederom een liveband. Alles wijst er op dat dit geen eendagsvlieg is dit maal. Er staan optredens op de agenda en dat betekent, repeteren, repeteren en nog een repeteren. Omdat ondergetekende niet stil kan zitten en er nog zoveel materiaal is, verschijnt 1 maart a.s. het vierde album. Wellicht voorlopig de laatste "One man band" productie. Alhoewel: Hou me daar maar niet aan.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Comments


bottom of page