top of page
  • idzznew

It was always music, Part 3

Ik besloot te vertrekken naar het land van mijn voorouders, it Heitelan. Samen met Klazien vetrokken we naar Leeuwarden en ik liet mijn muziek achter voor een nieuwe begin in een vreemde maar toch bekende wereld. Ik had een paar maanden daarvoor wel mijn beste vriend Evert heel slecht behandeld door hem niet op een eindexamen feestje uit te nodigen. Waarom? Ik zou het na zoveel jaren niet weten. Het was dom, wreed en onnodig en ik verloor een waardevolle vriendschap. Evert ging het gelukkig goed af in de muziek. Hij speelde in de bekende band Lois Lane en was verantwoordelijk voor een paar hits die ze hadden. Het was hem met terugwerkende kracht van harte gegund. Kon je het verleden maar overdoen, maar ja. Overigens kwam hij me wel opzoeken in Leeuwarden en ontmoette ik hem nog bij een reünie en op Facebook. Dat vond ik heel fijn!


In Leeuwarden was ik aanvankelijk verstoken van muzikale contacten en moest ik opnieuw beginnen. Wij woonden in een niet zo fraaie wijk in een flat die inmiddels al lang is afgebroken. Maar daar ontmoette ik mensen die mij in contact brachten met een muzikant, Guido de Roos. Hij had al heel wat sporen achtergelaten in het muzikale landschap van Leeuwarden. De klik was er en samen met Piet (Boebe) Sruiksma en Rein Feenstra vormden we een nieuwe band "The Bicycle repairmen". De naam was ontleent aan een sketch van Monty Python. Hierin leefden alleen supermannen vrouwen op de wereld, maar niemand die een band kon plakken! Gelukkig was daar "Bicycle repairman" die zich ontdeed van zijn superman pak en aan de slag ging. We schreven ons eigen repertoire en brachten twee cassettes uit. Het titelloze debuut en "Pumping pedals". Deze laatste was verpakt in een reparatieset doosje van Simson. We zijn dan aanbeland halverwege jaren 80. Nog tijd genoeg om de wereld te veroveren!


Lois Lane (Evert Abbing in t wit) Debuut cassette Pumping Pedals

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Comments


bottom of page