top of page
  • idzznew

Kijkje achter de schermen

Het is vakantietijd, al is dat waarschijnlijk voor de meesten van ons anders dan anders.

Sinds maart zijn we aan het thuis werken, afstand houden en hopen op betere tijden. Voor

muzikanten is er veel veranderd. Optredens waren/zijn onmogelijk of moeilijk en niet iedereen is gewend om thuis aan zijn of haar muziek te werken. Voor mij ligt dat anders. Sinds ik stopte met het "bandjes bestaan" was de plek om muziek te schrijven en op te nemen al voornamelijk thuis. Soms is dat eenzaam maar op andere momenten is dat ook heerlijk. Niets en niemand kan je afleiden. Het enige doel is en blijft zo mooi mogelijke liedjes te maken en door te ontwikkelen als songwriter.


Hoe gaat dat dan? Waar begin je? Voor elke liedjessmid zal dat anders zijn. En bij mij wisselt dart nog al eens. Soms is een pakkende titel al voldoende inspiratie om tot een song te komen. Zoals het geval was bij b.v. "The man who saved the world"

Het kan ook een simpele rif op de gitaar zijn....
Eigenlijk is er bij mij geen vast patroon. Het is niet zo dat ik ga zitten wachten op inspiratie. Ik zie liedjes schrijven als een vak en dwing me er zelf toen om daar dan ook bijna dagelijks tijd aan te besteden. Dat levert niet altijd tophits op, maar van tijd tot tijd wel iets om heel tevreden mee te zijn.


Om nog even terug te komen op het alleen bezig zijn. Ik zoek nadrukkelijk de samenwerking op met muzikanten en dat leidt soms to mooie dingen. Momenteel is drummer en oud bandmaat, Gilbert Terpstra, bezig om wat tracks van live drums te voorzien. Heel inspirerend! Harry Zwerver neemt mijn vocals onder handen in zijn studio en is tracks aan het masteren. Binnenkort veel nieuwe dingen! Ik houd jullie op de hoogte.


Fijne vakantie en tot snel


Newland

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Kommentare


bottom of page