top of page
  • idzznew

Let the show begin

Mijn laatste blog was alweer vorig jaar december, en wat is er vreselijk veel gebeurd in de tussentijd! Op 14 januari verscheen mijn 6e album, "Star collector". De recensies waren heel erg lovend en m.n. "Beat the clock" krijgt behoorlijk wat airplay. En eindelijk kwam er een einde aan de lockdowns en isolatie. Newland de onemanband kreeg gezelschap van Newland, de band!

Op 1april was het eindelijk zo ver. Na maanden in de oefenruimte bezig te zijn geweest presenteerde de band zich aan het publiek. Op het Fenix festival in de Neushoorn te Leeuwarden.

Wel hadden we meteen een probleem, omdat onze vaste drummer Ido die avond niet kon. Gelukkig was daar de ervaren en allround drummer Gilbert Terpstra die ons uit de brand hielp. Na 1x geoefend te hebben met ons speelde hij alsof hij al jaren bij ons was!
De dag er op mochten we al weer. In Emmeloord, in de knusse Twin Bull Try-out room van Edwin Lubben. Voor een zeer geïnteresseerd en enthousiast publiek speelden we onze volledige set. Er werden audio en video opnames gemaakt en die zijn later door Dennis vakkundig bewerkt. Daarnaast maakte fotograaf John Huff prachtige band- en actiefoto's. Hiermee kunnen we weer verder om nieuwe optredens te regelen. Niet onvermeld mag blijven dat daarin Baukje Rekker een belangrijke rol vervuld!


Meer foto's van onze activiteiten kun je vinden in de categorie media.


Een week later waren we te gast in de studio van de lokale radio in Marum, Groningen. Daar hadden we een uitgebreid interview, werd er een nummer van de CD gedraaid en deden we een paar songs, live, akoestisch. De lokale radio stations zijn heel belangrijk om naamsbekendheid te krijgen. In tegenstelling tot de publieke omroep staan zij open voor nieuwe muziek en zijn ze actief ernaar opzoek. Hulde dus voor: Radio Rijnmond (Zwaardvis), Alternative FM, Radio Seaside, Radio Stad Harlingen (Het Alternatief), RTV Zulthe (Zulthe Open Air) en Radio Spannenburg
Nu willen we volle kracht vooruit. Optreden, optreden en nog eens optreden. Dit blijkt nog best een tijdrovende klus en loopt nog niet zoals we zouden wensen. Op dit moment staat een radio/tv concert in Joure (27 mei), optreden op de Tall Ships in Harlingen (14-17 juli) en een akoestisch optreden in Kampen eind augustus op de rol. We hopen op (veel ) meer!

Wordt vervolgd.....
86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page