top of page
  • idzznew

Love for the Local stationsDat de publieke omroepen voor onbekende artiesten een vrijwel onneembaar bastion is mag inmiddels bekend zijn. Frustrerend maar waar! Je zou denken dat juist zij er voor iedereen zijn.

Als Friese muzikant die geen fries zingt is ook Omrop Fryslan vaak een brug te ver. Hoe mooi is het om dan te zien dat in dat gat de lokale radio en TV stations springen! Muziekliefhebbers die open staan voor nieuwe dingen en er zelfs actief naar op zoek gaan. Hoog tijd om deze helden eens in het zonnetje te zetten.


Langzaam maar gestaag ontdekken steeds meer lokale stations ons en draaien de CD en nodigen ons uit om live in de uitzending te komen praten en/of spelen.


De eerste die ik wil noemen is Radio Seaside te Egmond aan zee. Ronald Wijker was daarin echt een pionier. Elke release draaide hij uitgebreid en hij maakte daar uitgebreid reclame voor. Helaas is Ronald onlangs overleden en daarmee ging een groot muziekliefhebber en fan van ons heen.


In Friesland pikte Radio Spannenburg in de persoon van Henk Jansen ons snel op. Regelmatig is Newland daar te horen en op 27 mei a.s. zullen we daar een live optreden verzorgenUiteraard mag mijn woonplaats Harlingen niet achter blijven en de lokale radio, en in het bijzonder het programma Het Alternatief, besteed regelmatig aandacht aan de songs en releases.Willem de Waard heeft op radio Capelle een programma genaamd Zwaardvis. Niet alleen heeft Willem een neusje voor goede muziek, maar hij is ook oprecht geïnteresseerd in muzikanten, hun verhaal en hun muziek. Luisteren naar dit programma is dan ook een hele grote aanrader!Willem heeft regelmatig contact met Jaap Koper, een DJ bij ZFM Zandvoort. Daar presenteert hij het programma, Alternative FM. Alweer een aanrader voor muziekliefhebbers die hun buik vol hebben van de eenheidsworst uit Hilversum.Onlangs waren we te gast in de studio van RTV Zulthe, in het programma radioshow Zulthe Open Air. Daarin werden we ontvangen door Peter Hermse, Roelof van Zanden en Chantal Berends. Naast veel gezelligheid en interviews draaiden ze tracks van het laatste album en brachten we akoestisch enige songs ten gehore.RTV Love, de lokale zender voor Volendam en Edam was, in de persoon van Roy de Smet, de volgende die aandacht aan ons begon te besteden. Roy is zelf ook muzikant en het is extra leuk om waardering te krijgen uit die hoek!Leo Kattestaart werkt bij Omroep Vlaardingen bij het programma "For the sake of the song". Heel divers en fijn om naar te luisteren. Hell mooi dat ook Newland op de playlist staat!Zaterdag 28 mei zijn we te gast in Woerden bij RPL. Daar zullen we live optreden met voltallige band in het programma Podium 107.1. Onze gastheer is daar Maarten Verduijn.Hopelijk ben ik niemand vergeten en anders alvast mijn welgemeende excuses! Het zou super zijn als de lijst nog verder groeit en we zo stap voor stap de naamsbekendheid van Newland kunnen vergroten. Dorp voor dorp, stad voor stad, we komen er aan!


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Comentarios


bottom of page