top of page
  • idzznew

Blog 10: Newland band EN studioproject

In de zomer van 2019 besloot ik na een aantal mislukte pogingen om het er nog een laatste keer op te wagen. Zoeken naar bandleden om het Newland repertoire live te brengen. Zonder sociale media was dit nooit gelukt. Een oproep op facebook bracht me in contact met gitarist Dennis Wever. Zeer ervaren en met een hele andere muzikale achtergrond maar geïnteresseerd. We hielden contact en nadat ik via/via in contact was gekomen met bassist Bert Hoekstra, wist Dennis nog een drummer uit zij eigen woonplaats Meppel, Ido Korstanje. In principe konden we los, maar om wat te kunnen variëren besloot ik Peter van der Wal te benaderen om gitaar en keyboards te komen spelen. Peter speelde ook al in I-lonca, maar had toch wel interesse. We kennen elkaar al lang en speelden o.a samen in Pretty Green.


Iedereen repeteerde een paar nummers thuis en op de eerste oefenavond was daar meteen een enorme klik onderling. Wat een muzikanten! Dus vanaf September 2019 was Newland een live band. Ik moet zeggen ook een live band, want ook de liedjesschrijver/one man band kon het niet laten. Terwijl de band hard oefende op bestaand materiaal van de eerste drie albums ontstonden er zoveel nieuwe liedjes dat ik besloot om een vierde album uit te brengen. "The Emperor of ice cream" werd voorafgegaan door de single "Just like Bowie" en goed ontvangen. Steeds meer stations en sites besteden aandacht aan Newland. De lange adem die nodig is werkt!
2020 is het jaar waarin Newland zich ook live gaat presenteren. De eerste optredens zijn inmiddels achter de rug en er zullen nog vele volgen. Zo spelen we in mei in de Neushoorn te Leeuwarden en in het radio/TV programma Noardewyn.


Wat betreft albums/singles etc. zal de toekomst uitwijzen wat er gaat verschijnen. Afgesproken is dat materiaal dat door de band gespeeld/uitgevoerd wordt als Newland XL zal verschijnen. Maar ook nieuw materiaal van de one man band Newland valt niet uit te sluiten. Voldoende om naar uit te kijken dus!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Комментарии


bottom of page