The uneasy road

2021 heeft zijn langste tijd alweer gehad. De dagen worden kort, de nachten koud en donker. Soms voelt het ook zo als muzikant. Hoe leg ik dat nou eens uit? Vol goede moed heb ik in het afgelopen jaar materiaal geschreven voor een nieuw album. Uiteindelijk bleven daar 12 songs van over. Nadat ik in mijn thuisstudio alles zo goed mogelijk had opgenomen vertrok ik regelmatig naar Franeker. In de studio van Harry Zwerver heb ik alle songs opnieuw opgenomen. Steeds meer nam Harry de rol op zich van producer, en dat beviel van beide kanten uitstekend. Eind september was alles klaar: opgenomen, geproduceerd, gemixt en gemasterd. Maar wat dan? Dit 6e studio album zou eindelijk een wat breder publiek moeten bereiken.


Daarom heb ik besloten om iemand in te huren die wat deuren zal kunnen openen die voor een eenvoudige liedjessmid gesloten blijven. Het eerste wat ik te horen kreeg was: "Wanneer ga je het album uitbrengen? Het beste is om te wachten op begin 2022, omdat het einde van het jaar vol zit met activiteiten die afleiden van een nieuwe release." Iedereen die mij een beetje kent weet dat dit even slikken was voor mij. Ik ben erg productief en artistiek stilzitten doe ik het liefst zo min mogelijk. Na wat heen en weer geargumenteer besloten we tot een compromis. Het album, "Star collector" zal 14 januari 2022 verschijnen. 14 november a.s. voorafgegaan door de single, "Beat the clock".