top of page
  • idzznew

The uneasy road

2021 heeft zijn langste tijd alweer gehad. De dagen worden kort, de nachten koud en donker. Soms voelt het ook zo als muzikant. Hoe leg ik dat nou eens uit? Vol goede moed heb ik in het afgelopen jaar materiaal geschreven voor een nieuw album. Uiteindelijk bleven daar 12 songs van over. Nadat ik in mijn thuisstudio alles zo goed mogelijk had opgenomen vertrok ik regelmatig naar Franeker. In de studio van Harry Zwerver heb ik alle songs opnieuw opgenomen. Steeds meer nam Harry de rol op zich van producer, en dat beviel van beide kanten uitstekend. Eind september was alles klaar: opgenomen, geproduceerd, gemixt en gemasterd. Maar wat dan? Dit 6e studio album zou eindelijk een wat breder publiek moeten bereiken.


Daarom heb ik besloten om iemand in te huren die wat deuren zal kunnen openen die voor een eenvoudige liedjessmid gesloten blijven. Het eerste wat ik te horen kreeg was: "Wanneer ga je het album uitbrengen? Het beste is om te wachten op begin 2022, omdat het einde van het jaar vol zit met activiteiten die afleiden van een nieuwe release." Iedereen die mij een beetje kent weet dat dit even slikken was voor mij. Ik ben erg productief en artistiek stilzitten doe ik het liefst zo min mogelijk. Na wat heen en weer geargumenteer besloten we tot een compromis. Het album, "Star collector" zal 14 januari 2022 verschijnen. 14 november a.s. voorafgegaan door de single, "Beat the clock".Van dit nummer heb ik hoge verwachtingen. Het is onalledaags, heeft een heerlijke beat en een refrein dat blijft hangen. We zullen zien!


Vanwaar dan toch die sombere vibe in het begin van deze blog? De muziek die ik kies te maken is niet heel erg makkelijk toegankelijk. M.a.w. Je moet er even voor gaan zitten en het misschien vaker dan eens horen. Dat maakt promotie minder eenvoudig dan als je zou kiezen voor wat eenvoudiger repertoire. Eigen keus, dus niet zeuren Alex! Dat klopt. Maar ook al kies ik de uneasy road dan zou een beetje wind in de rug af en toe wel fijn zijn.


Wellicht moet een muzikant zich ook niet bezig houden met dit soort zaken en gewoon zijn ding doen. Maar het zou toch jammer zijn als iets waar je je ziel en zaligheid in legt ongehoord blijft bij het (grote) publiek. Dus de komende tijd veel nieuws en updates over de nieuwe release en hopelijk helpen jullie me een handje bij de promotie!


Ook de liveband NEWLAND is hard aan het repeteren om live te gaan spelen. Naast nummers van de vorige albums zal ook nieuw werk niet ontbreken. Binnenkort meer nieuws over de band, bandleden en de plannen (o.a. een live album staat in de planning.
Bedankt voor het lezen en de support!

En vergeet niet mij te volgen op de sociale media, Spotify en youtube.
34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Commentaires


bottom of page