top of page
  • idzznew

Trust-Hope-Love

Wat een nare tijden beleven we in de wereld momenteel! Onverdraagzaamheid, haat en geweld lijken aan de orde van de dag. Om moedeloos van te worden soms. Gelukkig zijn er dingen die nog wel een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Fijne vrienden, liefde en in mijn geval ook zeker de muziek. Het mooie aan muziek maken vind ik dat je een eigen wereld kan creëren. Een wereld waarin wel plaats is voor vertrouwen, hoop en liefde.


Begin dit jaar bracht ik mijn zevende solo album, Eyecandy, uit. En eigenlijk begon op dat moment, ongemerkt, al weer het schrijven aan liedjes voor de opvolger. Al schrijvend bleken de thema's Trust, hope en love vaak de boventoon te voeren. Een foto die ik (wederom) op Naxos nam van een graffiti kunstwerk deed de rest.Terwijl de liedjes vorm begonnen te krijgen besloot ik mijn nieuwe album TRUST-HOPE-LOVE te noemen. Muzikaal gezien neemt dit album een beetje een nieuwe koers aan. Natuurlijk zijn er nog "band liedjes" aanwezig met drum, gitaar en bas, maar daarnaast is er meer ruimte gekomen voor de singer-songwriter richting met wat verstilde songs. Het overlijden van mijn moeder eind vorig jaar kreeg een plek en ook de warmte van vriendschappen en de herinneringen aan mijn jeugd.


Harry Zwerver verzorgt voor een paar songs de mix en mastering van de vocalen. Een muzikale bijdrage komt deze keer uit een verrassende hoek. Else van der Greft, de bekende Friese zangeres (o.a. Bricquebec) levert prachtige vocalen op Shelter en Shine. Wat mij betreft erg geslaagd en voor herhaling vatbaar!


De release staat gepland voor 1 december a.s. Binnenkort meer informatie daarover in een volgende blog.


Else van der Greft Foto: Wende Ekkers


Nog voor de release van mijn nieuwe album staat het debuut van NewLandSlide op het programma. Op 11 november is de band te bewonderen in IJlst, in het kader van Helden van hier.

De pers kregen het volgende te horen:


"NewLandSlide ontstaat als de liveband van Alex Nieuwland's project Newland door een transitionele fase heengaat. De groep verschuift in de nieuwe samenstelling van de rock naar een meer melodische benadering. De komst van Eric Ennema op gitaar, zang maar ook als songschrijver geeft de groep een frisse herstart en versterkt de arrangementen en zanglijnen.

De samenzang tussen Alex, Klaas Bos (basgitaar) en Eric zijn van een uitzonderlijke schoonheid.

Op toetsen schuift alleskunner en creatief wonder Jeroen Deen aan, die binnen de groep strak het overzicht houdt en zijn lekkere eigenwijze en originele partijen inpast.

Bassist Klaas speelde al een paar jaar in Newland en was reeds een creatief partner van Alex.

Drummer Gilbert Terpstra schoof aanvankelijk aan als invalkracht maar is bij NewLandSlide inmiddels een vaste waarde. Allen hebben ze jarenlange ervaring op de Nederlandse podia en werken aan een terugkeer op de podia in deze nieuwe vorm."


Daar wil je toch bij zijn zou ik zeggen!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Комментарии


bottom of page