• idzznew

Writer of songs

Na "Love and War" was Newland weer een studio solo project. De inspiratie voor het schrijven van liedjes was er, en is sindsdien niet echt meer verdwenen. Af en toe verbaas ik mij daar zelf over. Waarschijnlijk schrijf ik gemiddeld wel 2 a 3 nieuwe liedjes per week. In drie jaar zit je dan al gauw op 300. Niet allemaal hits uiteraard, maar ik merk dat ik vooral schrijf wat ik zelf mooi vind. Jezelf blijven herhalen is verleidelijk maar ook dodelijk. Dus probeer ik steeds nieuwe dingen. Luisteren naar anderen, verbeteren, schaven, verspijkeren en door.


Na het debuut album volgden eerst een paar singles, waaronder het door Guido de Roos gemixte, "London is burning". Tot op heden de meest gestreamde Newland song op Spotify.

Het is moeilijk om een naam voor jezelf op te bouwen zonder dat je live speelt, en je ook nog eens niet valt onder de categorie jong en wild. Toch pikten vanaf de start een paar radiostations het op waaronder Radio Seaside, Eric Ennema van Omrop Fryslan en Indiexl. Beetje bij beetje is zich dat aan het uitbreiden en dat is super!