top of page
  • idzznew

Writer of songs

Na "Love and War" was Newland weer een studio solo project. De inspiratie voor het schrijven van liedjes was er, en is sindsdien niet echt meer verdwenen. Af en toe verbaas ik mij daar zelf over. Waarschijnlijk schrijf ik gemiddeld wel 2 a 3 nieuwe liedjes per week. In drie jaar zit je dan al gauw op 300. Niet allemaal hits uiteraard, maar ik merk dat ik vooral schrijf wat ik zelf mooi vind. Jezelf blijven herhalen is verleidelijk maar ook dodelijk. Dus probeer ik steeds nieuwe dingen. Luisteren naar anderen, verbeteren, schaven, verspijkeren en door.


Na het debuut album volgden eerst een paar singles, waaronder het door Guido de Roos gemixte, "London is burning". Tot op heden de meest gestreamde Newland song op Spotify.

Het is moeilijk om een naam voor jezelf op te bouwen zonder dat je live speelt, en je ook nog eens niet valt onder de categorie jong en wild. Toch pikten vanaf de start een paar radiostations het op waaronder Radio Seaside, Eric Ennema van Omrop Fryslan en Indiexl. Beetje bij beetje is zich dat aan het uitbreiden en dat is super!


Het tweede album "Cradles en crosses" verscheen op 20 Januari 2018. Met een beetje hulp van Peter van der Wal geheel zelf geschreven, ingespeeld, gezongen en geproduceerd. Als ik het nu terugluister vind ik dat er super goede songs op staan die we nu anno 2020 ook live spelen. Vandaag de dag zou ik de productie anders aanpakken, maar dat heet voortschrijdend inzicht toch?Weer volgden er enkele singles waaronder een duet met zangeres Ilonca van de Ven en het door Gilbert Terpstra geproduceerde "I'm a star".


Vanaf eind 2018 startte het werk aan het derde album, "Vaudeville and burlesque". De songs waren er al maar ik wilde een betere productie, mix en mastering. De eerste twee onderdelen werden opgepakt door Bram Jorissen. Van oorsprong drummer en super muzikaal. Wekenlang werkten we de nummers verder uit. Heel leerzaam en heel gezellig. Soms waren we het oneens. Soms kreeg hij gelijk en soms ik. Toen we eindelijk klaar waren nam Harry Zwerver de mastering voor zijn rekening. Op het eindresultaat was en ben ik super trots. Op 21 Maart 2019 verscheen het album. Niet op vinyl of CD, maar op een USB.

Bij gebrek aan band presenteerden we het album live samen semi-akoustisch.
De zoektocht naar bandleden ging nu echt serieuze vormen aannemen. Daarover de volgende keer meer.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Comments


bottom of page