Bio/EPK

De Band

Alex Nieuwland

Dennis Wever

Songwriting, vocals

Lead guitars and backing vocals

Bert Hoekstra

Ido Korstanje

Peter van der Wal

Bass

Drums

Guitars, keyboards, backing vocals

Biografie

Bree is een pittig en opvallend lettertype dat inspiratie uit een handschrift haalt. Je kan hiermee zeker de aandacht van je lezers krijgen, zeker in korte paragrafen.

Newland is begonnen als een soloproject van Harlinger singer songwriter Alex Nieuwland. Na jaren van muziekmaken in diverse bands, verscheen in 2016 uit het niets zijn solo debuut, LOVE AND WAR. Alle teksten en muziek werden door hem zelf geschreven en uitgevoerd evenals alle instrumenten. Peter van der Wal speelde op een aantal nummers mee op gitaar. Het album werd positief ontvangen en de single, THE MAN WHO SAVED THE WORLD, bracht het zelfs tot de top van de indiecharts. Hierna volgden nog twee albums in 2018 CRADLES AND CROSSES en in maart 2019 VAUDEVILLE AND BURLESQUE.

 

De one man band NEWLAND bouwde zo gestaag aan een trouwe groep volgers, maar de muziek was niet live te beluisteren, een gemis!

In September 2019 werd er daarom een liveband geformeerd bestaande uit Peter van der Wal (guitars en synth), Ido Korstanje (drums), Dennis Wever (guitars) en Bert Hoekstra (bass) . Allemaal zeer ervaren muzikanten die de muziek van NEWLAND extra tot haar recht laten komen.

Over de muziek zegt Alex:

“Mijn muziek is moeilijk in een hokje te plaatsen en dat wil ook helemaal niet. Het belangrijkste is frisheid, creativiteit en plezier. Niet altijd de makkelijkste weg bewandelen maar proberen te verassen. Ik schrijf mijn eigen songs en de teksten zijn een belangrijk onderdeel. Ik probeer altijd kleine verhaaltjes te vertellen over liefde, oorlog, vriendschap en alles wat me maar bezig houdt.


Net als ieder ander heb ik mijn muzikale helden die mij hebben beinvloed zoals Paul Weller, David Bowie en Andy Partridge van XTC. Maar de tijd staat niet stil en ook moderne helden laten hun sporen na."

 

Genoeg reden om de muziek van Newland eens te checken!

 

© 2018 by NEWLAND. Proudly created with Wix.com