top of page
  • idzznew

Barefoot and Tired

Bijgewerkt op: 28 okt. 2022

In mijn vorige blog vertelde ik over de wisselingen in de bezetting van de Newland live band. Ik moest even wachten met het bekendmaken van de nieuwe bandleden totdat alles definitief zou zijn. En het is nu zo ver! Met trots kan ik mededelen dat niemand minder dan Eric Ennema als gitarist en backing vocals is toegetreden tot de band. Eric kent iedereen waarschijnlijk wel als presentator, journalist en boegbeeld van Omrop Fryslan. Iets minder bekend is het feit dat Eric bijna zijn hele leven al in de muziek zit. Hij maakte van vele bands deel uit als zanger, gitarist en liedjesschrijver. In het oog springen daarbij The Pin Baskets en Trio Hell. Eric is een groot liefhebber van punk en Americana en alle stijlen die daar tussen zitten. Zeer geschikt dus voor de caleidoscoop van muziekstijlen die Newland soms is. Eric droeg Newland al tijden een warm hart toe en eindelijk was de tijd rijp. Ondanks zijn zeer drukke leven gaat hij vol enthousiasme bij ons aan de slag.


De tweede nieuwe loot aan de stam van de Newland boom is toetsenist Jeroen Deen. Jeroen werkt zelfstandig ontwerper en beeldend kunstenaar en zijn passie is muziek. Hij heeft daarin zijn sporen meer dan verdiend. Jeroen is de Benjamin van de band, al zegt dat ook weer minder dan je zou denken.

Newland in de nieuwe formatie. Van links naar rechts: Eric Ennema, Jeroen Deen, Alex Nieuwland, Gilbert Terpstra en Klaas Bos


Oud gedienden zijn naast Newland (Alex Nieuwland) zelf, bassist Klaas Bos. Klaas vult zijn week met muziek en aanverwante onderwerpen. En dat alles naast zijn directeurschap van een zorginstelling. Klaas heeft een prachtige (tweede) stem en is zelf ook actief aan het componeren.

Gilbert Terpstra, de drummer die alles kan drummen complementeert de band. Gilbert zijn muzieksmaak is ook zeer breed. Als het nodig is kan hij beuken op de trommels, maar aarzelt ook niet om de kwastjes te hanteren. Zijn passie voor de band Yes is legendarisch. Evenals zijn roemruchte verleden en heden bij talloze bands zoals Kobus gaat naar Appelscha en William Seen Transport Music.


De band duikt de oefenruimte in om zichzelf zsm te kunnen presenteren aan het grote publiek met oud en nieuw materiaal.

Ondertussen verschijnt morgen (28 oktober) de nieuwe Newland single, barefoot and tired. Uiteraard te beluisteren op alle digitale platforms en Youtube.
256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page