top of page
  • idzznew

Eyecandy

Bijgewerkt op: 28 okt. 2022Allereerst schrik ik wel een beetje van het feit dat het al weer meer dan vier maanden geleden is dat de laatste Newland blog verscheen. Er is veel gebeurd. Leuke en minder leuke dingen. Tijd om bij te praten dus! Begin dit jaar verscheen mijn 6e album. Star Collector. Het kreeg mooie recensies en veel aandacht van m.n. de lokale media. Ondertussen was Newland ook een echte live band waar het repertoire in een nieuw jasje op de planken werd gebracht. In de zomer was er de tegenslag van twee grote optredens die niet doorgingen. Daar zal ik verder maar niet op in gaan. In september was de band klaar voor een nieuw seizoen met hopelijk veel optredens, festivals etc. Helaas bleken de onderlinge verhoudingen te leiden tot conflicten. Een band is net een huwelijk! Dit huwelijk leidde tot een gedeeltelijke scheiding. Er werd afscheid genomen van Dennis Wever en Anno Muller. Met pijn in het hart en zonder dat ik daar zelf veel invloed op heb gehad.


Gelukkig zijn Klaas Bos en Gilbert Terpstra aan boord gebleven en leidde hun enthousiasme tot een nieuwe zoektocht naar muzikanten. M.n. een gitarist en een toetsenist. Het lijkt er inmiddels op dat dit geslaagd is! En wat zou ik graag namen noemen. Maar dat kan nog even niet helaas! Over een paar weken hoop ik daar meer over te kunnen vertellen. Des te meer reden om niet te lang te wachten met de volgende blog.


One man band Newland heeft echter niet stil gezeten. Het componeren en opnemen van nieuwe songs ging gestaag door. Vaak alleen en soms samen met Klaas Bos. Het wordt dringen geblazen welke liedjes het nieuwe album gaan halen! De titel is inmiddels al bekend. "Eyecandy" De wonderschone graffiti tekening trof ik aan op vakantie in Griekenland.


Ik kan niet wachten om weer live met band te gaan spelen en ook niet om jullie wat van de nieuwe songs te laten horen. Ieder die zich met mail geregistreerd heeft op de site kan zijn of haar mailbox in de gaten houden voor een song die op het nieuw album zal staan!


Tot gauw

Alex

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Comments


bottom of page