top of page
  • idzznew

Frisian Chameleon

De maand augustus...veel mensen op vakantie, herhalingen op tv, weinige nieuw releases qua muziek. Komkommertijd? Misschien, maar er is toch voldoende aan de hand in Newland land.

Terwijl ik in april/mei in Griekenland was om te werken ontstond een side-project, Frisian Chameleon. Hoe zit dat? Naast werk genoot ik in Griekenland ook van het mooie weer. Op een dag lag ik lekker op een strandbedje te luisteren naar lounge muziek van de strandtent. Waarop mijn vrouw zei: lekkere muziek, kun jij niet eens zoiets maken? Ik dacht zoals Pippi Langkous ooit zei: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Ik was naar Griekenland vertrokken met de auto en had al mijn studio equipment mee. Dus ben ik ermee aan de slag gegaan.


Alhoewel het niet een genre is waarin ik erg thuis ben kreeg ik er al snel lol in en ontstonden er drie mooie instrumentale songs. Aangezien ik deze muziek niet onder de naam Newland wilde uitbrengen bedacht ik wat anders. Ik zou de muziek uitbrengen onder een pseudonym. Daarmee zou ik de vrijheid hebben om me aan andere stijlen van muziek te wijden. Dat zou onder de naam Newland lastig zijn in het kader van de herkenbaarheid. Zo kwam ik op Frisian Chameleon. Een kameleon kan veranderen van kleur zoals ik dat dan van muziekstijl zou kunnen.Het plan werd om een EP uit te brengen met de drie nummers met als titel "Violet". Een kleur die ik vind passen bij deze "lounge" muziek. Een volgende EP zal een andere kleur gaan hebben als titel, al naar gelang de stijl die daarbij gaat passen. Ik ben er nog niet uit wat dat gaat worden. De reacties op Violet zijn erg goed en het levert fans op uit hele andere muziekrichtingen en groepen en dat voelt super!
De muziek is te vinden op alle streaming platforms zoals Spotify:

En Youtube:


De kameleon heeft zelfs zijn eigen Facebook pagina:


Ondertussen zijn de eerste contouren van het volgende (8e) album van Newland zichtbaar. De titel en albumcover en de songs. Er moeten alleen nog veel afvallen in de selectie. Hierover ongetwijfeld snel meer!


Ik wens iedereen nog een fijne zomer toe en beter weer dan het is nu ik dit schrijf. Tot snel!


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

Comments


bottom of page