top of page
  • idzznew

It was always music, Part 5

The Factory bracht in 1990 een EP uit. Na een aantal optredens, waaronder bij de Grote prijs van Nederland, verliet Dave de band en werd hij vervangen door Peter van der Wal. Vanaf toen speelde Peter bijna altijd een rol in mijn muzikale activiteiten. De bandnaam werd veranderd in PRETTY GREEN, naar een nummer van The Jam.


EP van The Factory (1990)


De grunge kwam op in deze tijden en bands als Buffalo Tom en Dinosaur JR werden een grote inspiratiebron. Deze bezetting bleek te staan voor een hele hechte band die ging optreden door het hele land. Zo herinner ik me nog een voorprogramma voor The Serenes in Zoetermeer. Uiteraard doken we de studio in. Een hele kostbare aangelegenheid. We besloten onze zolders leeg te halen en de waar op een rommelmarkt te verkopen. Met de opbrengst en die van de vele optredens gingen we op zoek naar een geschikte opname studio. We kozen voor de Face Sound Studio in Lemmer. Joop van der Linden had net het album "Barefoot and pregnant" van The Serenes geproduceerd en zo'n sound wilden wij ook wel! We namen vijf nummers op en brachten die uit met als titel "Step outside". We werden zelfs gedraaid op radio3 en dat is voor onbekende en alternatieve bands een topprestatie. Hilversum is namelijk een gesloten bastion van ons ken ons. Maar ach...


We toerden door het hele land van Den Helder tot Enschede en van Leiden tot Groningen. Er ging vanzelfsprekend veel tijd in zitten en zo moest drummer Rein Feenstra op een gegeven moment beslissen om te stoppen. Zijn werk in de architectuur kon hij niet langer meer combineren met de band. Maar onze paden zouden elkaar later weer kruizen!

Even zaten we met onze handen in de toen nog uitbundige haardossen. Maar de oplossing diende zich al snel

aan in de persoon van Gilbert Terpstra. Een zeer ervaren drummer, die zijn sporen al meer dan verdiend had in o.a. Kobus gaat naar Appelscha. Vol goede moed gingen wij verder met het veroveren van de jubelende wereld.



Pretty Green - Step Outside

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2024

bottom of page