• idzznew

One man band

Ook al speelde ik na het einde van PRETTY GREEN jaren niet meer in bands, ik bleef natuurlijk geïnteresseerd. Concerten en festivals bezoeken, CD's kopen. Ook vinyl is in grote getale aanwezig in de ruimte die ik sinds kort mijn studio noem.


Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en voorzichtig begon ik weer liedjes te schrijven. We hebben het dan over begin 2015. Directe aanleiding was een ongeluk dat de beste vriendin van mijn dochter kreeg en waarbij het lang onzeker was of en hoe ze het zou overleven. Ik schreef "Come home" en was verrast door de reacties. Die techniek was in mijn jaren van inactiviteit drastisch vooruitgegaan. Het was inmiddels mogelijk met redelijk minimale middelen thuis opnames te maken en dat triggerde mijn creativiteit enorm.


In 2015 bezochten we Normandië en toen ontstond het idee om liedjes te schrijven over de oorlog. Zo schreef ik "The longest day", "Names and numbers", "City of the lion" etc.

Toen ik inmiddels een paar handen vol songs had opgenomen dacht ik bij mezelf: "Zou het niet leuk zijn om hier wat mee te doen?" Een album uitbrengen werd het doel. Om e.e.a te testen