top of page
  • idzznew

One man band

Ook al speelde ik na het einde van PRETTY GREEN jaren niet meer in bands, ik bleef natuurlijk geïnteresseerd. Concerten en festivals bezoeken, CD's kopen. Ook vinyl is in grote getale aanwezig in de ruimte die ik sinds kort mijn studio noem.


Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en voorzichtig begon ik weer liedjes te schrijven. We hebben het dan over begin 2015. Directe aanleiding was een ongeluk dat de beste vriendin van mijn dochter kreeg en waarbij het lang onzeker was of en hoe ze het zou overleven. Ik schreef "Come home" en was verrast door de reacties. Die techniek was in mijn jaren van inactiviteit drastisch vooruitgegaan. Het was inmiddels mogelijk met redelijk minimale middelen thuis opnames te maken en dat triggerde mijn creativiteit enorm.


In 2015 bezochten we Normandië en toen ontstond het idee om liedjes te schrijven over de oorlog. Zo schreef ik "The longest day", "Names and numbers", "City of the lion" etc.

Toen ik inmiddels een paar handen vol songs had opgenomen dacht ik bij mezelf: "Zou het niet leuk zijn om hier wat mee te doen?" Een album uitbrengen werd het doel. Om e.e.a te testen bracht ik de single "Blue" uit op Spotify. Prima reacties en lovende kritieken overtuigden mij om mijn plan door te zetten en het album "Love and war" uit te brengen op 26 mei 2016. Het werd op Spotify e.d. geplaatst, maar kwam ook uit op CD.


Daar zit nog een heel verhaal achter en dat vertel ik de volgende keer. Dan ook meer over hoe NEWLAND inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige band die de komende tijd diverse concerten zal geven.
1e primitieve studio set up

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page